Párizsi szelet
PÁRIZSI SZELET
Hozzávalók:
28 dkg liszt
20 dkg margarin (vagy 10 -12 dkg zsír)
15 dkg porcukor
15 dkg darált dió
1 db tojás
Fél csomag sütőpor
1 dl tejföl (vagy 0,5-1 dl tej).
A margarint a liszttel elmorzsoljuk, hozzáadjuk a porcukrot, darált diót, sütőport, tejfölt, tojást. Jól eldolgozzuk, 2 lapot sütünk a tepsi hátlapján.
Krém:
7,5 dl tej
35 dkg cukor
3,5 evőkanál liszt
4,5 evőkanál étkezési keményítő
3 evőkanál kakaó
1 - 2 vaniliás cukor
25 dkg margarin.
A krémet a megszokott módon megfőzzük, amikor kihűlt beledolgozzuk a margarint, a két lap közé tesszük, majd a felső lapra csokimázat húzunk.
Máz:
10 dkg csoki
5 dkg margarin
Felolvasztjuk a csokit, belekeverjük a margarint, mikor szép sima a massza, rákenjük a felső lapra. 4 - 5 órát hagyjuk puhulni a lapokat, majd kockákra, vagy téglalapokra szeleteljük.
Tepsi mérete: 40x32 cm. 2x6 cm-re szeleteljük = 100 db lesz belőle, kb. 2 kg.
A receptet, fotót küldte: Juhász Ilonka, Szabadka.
Vissza
|