Banános rolád
BANÁNOS ROLÁD
Hozzávalók:
4 db tojás
4 evőkanál víz
8 evőkanál cukor
6 evőkanál liszt
2 evőkanál kakaó
1/2 csomag sütőpor
1 evőkanál olaj.
A tojássárgáját a cukorral kikeverjük, kanalanként hozzáadjuk az olajat és vizet, majd a liszttel elkevert kakaót és sütőport, végül a keményre felvert tojáshabot. Kisütjük a piskótát, felsodorjuk, és hagyjuk kihülni.
A tepsi mérete: 40x32 cm
Krém:
3 db egész tojás
10 evőkanál cukor
6-8 dkg csoki (2 rúd a 25 dekásból)
2 csomag vaniliás cukor
20 dkg margarin
4 db banán + 1 db citrom leve
2 csomag tejszínhabpor, felverve.
A tojássárgáját összekeverni a cukorral, vaniliás cukorral és gőzön főzni, majd hozzáadni a megpuhult csokit, készre főzni, amikor kihűlt beledolgozzuk a habosra kevert margarint.
A banánokat meglocsoljuk citromlével.
A roládot szétgöngyöljük, megkenjük a krémmel, majd a banánokat párosával egymás után rakjuk, és visszatekerjük roládnak.
Gazdagon bevonjuk tejszínhabbal, villával erezeteket rajzolunk rá.
De lehet a saját krémjével is bevonni, erezeteket rajzolni, és olvasztott csokival aránytalanul végig csorgatni, de akkor a krémhez valókat kétszerezni kell!
A receptet, fotót küldte: Juhász Ilonka, Szabadka.
Vissza
|