Hortobágyi húsos palacsinta
HORTOBÁGYI HÚSOS PALACSINTA
- ahogy én készítem -
Hozzávalók:
8 db palacsinta
4 adag paprikás csirke
1 evőkanál vaj
2 dl tejföl
Petrezselyemzöld, só, őrölt bors.
A kész paprikás csirkéből a húsokról a bőrt eltávolítom, kicsontozom, a húst ledarálom, vagy nagyon apróra felvágom. A vajat egy serpenyőben felolvasztom, ráteszem a darált húst, egy-két kanál szaftot, ízesítem sóval, őrölt borssal, finomra vágott petrezselyemmel. Alaposan átforrósítom, majd a palacsintákon egyenletesen elosztom. A palacsintákat hengeresen feltekerem. A csirke mártásához tejfölt adok, jól felforrósítom, és a palacsintákra önöm. Tejföllel, paprikával, paradicsommal díszíthetjük.
Remekül fagyasztható, csak a mártást külön fagyasszuk. Felengedés után sütőben kell átforrósítani a ráöntött szafttal. Gyakran készítem, kitűnő vacsora!
Vissza
|