Karfiolos karaj
KARFIOLOS KARAJ
Hozzávalók:
8 szelet karaj
1 nagy fej karfiol
0,5 liter tejföl
6 db tojás
20 dkg sajt
Só, bors.
A karajt kicsit kiklopfolom, sózom, borsozom. A karfiolt rózsáira szedem, enyhén sós vízben ropogósra főzöm.
A húst megpárolom, majd mindkét oldalát szép pirosra sütöm, magas falu tepsibe teszem, és ráöntöm a zsírt. Minden szelet húsra (ökölnyi) karfiolt teszek. A tejfölt összekeverem az egész tojásokkal, sóval, borssal ízesítem, és a karfiolokra öntöm.
Minden karfiol tetejére reszelt sajtot szórok. Előmelegített sütőben szép pirosra sütöm.
A receptet, fotókat küldte: Heringné Kabdebó Klára, Pécs.
Vissza
|