Gesztenyés alagút
GESZTENYÉS ALAGÚT
Hozzávalók:
3 evőkanál rétesliszt
3 db tojássárgája 3 dl tej 3 evőkanál cukor
1 db Ráma margarin, vagy 25 dkg vaj
3 csomag vaniliáscukor
1 evőkanál kakaó 2 csomag gesztenyemassza
Baba piskóta (kb. 6-8 db)
Mazsola, rum, tortabevonó.
Elkészítése:
A lisztből, tojássárgájából, cukorból és a tejből sűrű krémet főzünk. A ráma margarint kevés cukorral habosra keverjük, és hozzá adjuk a kihűlt főtt krémet. Háromnegyed részét kivesszük, és 3 vaniliáscukorral habosra keverjük. A megmaradt egynegyed részt a kakaóval keverjük habosra.
Egy őzgerincformát kibélelünk folpack-kal, és belenyomkodjuk a gesztenyemasszát, lehetőleg egyforma vastagon legyen a forma minden oldalán, erre simítjuk a vaníliás krémet, és megszórjuk rumba áztatott mazsolával. Rásimítjuk a kakaós krémet, és befedjük babapiskótával.
Egy napig hűtőbe tartjuk. Kiborítjuk a formából, és csoki-mázzal bevonjuk.
Dermedés után szeleteljük.
A receptet, fotót küldte: Heringné Kabdebó Klára, Pécs.
Vissza
|