Göngyölt linzer
GÖNGYÖLT LINZER
Hozzávalók:
Tészta:
40 dkg liszt
15 dkg zsír
5 dkg porcukor
2 dl tejföl
4 db tojássárgája
1/2 csomag sütőpor.
Töltelék:
20 dkg darált dió (lehet kókusz reszelék is)
4 db tojásfehérje
4 evőkanál porcukor (púpozott)
1 db citrom reszelt héja
1 csomag vaniliás cukor
Baracklekvár.
A tésztához valókat összedolgozzuk, és három részre osztjuk, majd téglalap alakúra nyújtjuk. Ezt a lapot megkenjük lekvárral, majd a két oldalát felgöngyöljük, középen kis rést hagyva. Óvatosan alányúlva sütőlemezre tesszük /kb. gáztepsi méretű lesz/ 1-2 ujjnyi távolságot hagyva a rudak között. A tepsit nem kell se zsírozni, se lisztezni.
Töltelék: a 4 tojás fehérjét, a porcukrot, a vaniliás cukrot, a citromhéjat kemény habbá verjük, majd belekeverjük a diót/kókuszt/, ezt a masszát a rúd közepén hagyott résbe rakjuk. Előmelegített sütőbe 180 fokon világosra sütjük. Sokáig eláll, és kiadós!
A receptet, fotót küldte: Heringné Kabdebó Klára, Pécs.
Ezt a finom süteményt Juhász Ilonka is megsütötte, íme, az eredmény:
Vissza
|
most szeretném megsütni túróval remélem jó lesz.
Sok sikert, írj majd, hogyan sikerült! Üdv: Gyöngyi (a szerk.)