Dunai hullámok
DUNAI HULLÁMOK
Hozzávalók:
Tészta:
25 dkg liszt
25 dkg porcukor
1 db Ráma margarin
7 db tojás
1 csomag sütőpor
2 evőkanál kakaó
1 üveg meggybefőtt
1 tábla tortabevonó.
Krém:
10 dkg porcukor
25 dkg vaj (Ráma)
1 db vaníliaízű pudingpor
1 db citrom leve, és héja
Fél liter tej.
A vajat a cukorral habosra keverjük, az egész tojásokat egyenként hozzáadjuk, és tovább keverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet. Elfelezzük, és felébe belekeverjük a kakaót. Zsírozott, lisztezett tepsibe (gáz) simítjuk előbb a világos tésztát, majd rákenjük a barnát is. A lecsepegtetett befőttet elosztjuk a tetején. Előmelegített sütőben, 175 fokon 40-45 percig sütjük
Krém: A pudingot az előírás szerint elkészítjük, ha kihűlt hozzákeverjük a citrom levét, és héját, és jó habosra keverjük az apránként hozzá adott vajjal együtt.
Ha kihűlt a tészta, a krémet rákenjük, a torta bevonót cikk-cakk- ban rácsurgatjuk.
A receptet, fotót küldte: Heringné Kabdebó Klára, Pécs.
Vissza
|
Gyongyikem ezt a duna hullamot sarga barackal szoktam sutni jol surun a barackot es Aszalt silvaval a magot kiszedni nalunk lehet magtalant kapni es a teteere a pudingos kremet nagyon ficsi koszi jol munkanapot szia Piri
Köszi a tippet, náluk is lehet kapni aszalt szilvát mag nélkül:) Szép napot kívánok Pirike! Szia: Gyöngyi