Csokoládétorta
CSOKOLÁDÉTORTA
Hozzávalók:
6 db tojás 15 dkg kristálycukor 14 dkg liszt 3 dkg étkezési keményítő 3 dkg kakaó 3 dkg olaj 1 csomag vaníliás cukor 1 csipet só 1 tábla étcsokoládé tortabevonó – 10 dkg (a tetejére).
Krém:
1 csomag csokoládé puding 1 tábla étcsokoládé tortabevonó - 10 dkg 20 dkg vaj 2,5 dl tej 2 evőkanál kristálycukor 1 evőkanál porcukor.
A 6 tojássárgáját a kristálycukor egyharmadával, a sóval, és a vaníliás cukorral habosra keverjük. A tojásfehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük és belekeverjük a sárgájába, rászitáljuk az étkezési keményítővel elkevert lisztet, óvatosan belekeverjük , végül hozzáadjuk az olajjal elkevert kakaót. A masszát kivajazott és lisztezett tortaformába öntjük. Előmelegített sütőbe 190 fokon 35-40 percig sütjük, ha kihűlt háromfelé vágjuk, és megtöltjük a csoki krémmel. A tetejére csokimázat teszünk.
Krém készítése: a pudingot a kristálycukorral és a tejjel sűrűre főzzük, kihűtjük.
A vajat a porcukorral habosra keverjük, és hozzáadjuk a felolvasztott csokoládét, majd a kihűlt pudingot és habosra keverjük.
A receptet, fotót küldte: Heringné Kabdebó Klára, Pécs.
Vissza
|