Gulyásleves
GULYÁS LEVES
Hozzávalók:
50 dkg marhalábszár
3 db sárgarépa
2 db petrezselyemgyökér
1 kis darab karalábé
1 kis darab zellergumó
1 kisebb zöldpaprika
1 kisebb paradicsom
1 szál zellerzöld
4 db krumpli (lehet több is)
1 db vöröshagyma
Zsír, só, bors, köménymag, pirospaprika
1 tojás, liszt.
Az apró kockára vágott hagymát a zsíron megdinsztelem, hozzá adom a paprikát, kockára vágott húst, és tovább párolom. Majd beleteszem a zöldséget, amit kb. 2cm hosszú, vékony hasábokra vágtam. Belerakom a fűszereket, és tovább főzöm, mint a pörköltet. 2 - 3 részletbe adom hozzá a megfelelő mennyiségű vizet (kb. 2 l). Hozzáadom az egész zöldpaprikát, paradicsomot, és a zellerzöldet, és lassú tűzön főzöm.
Mikor a hús már majdnem kész, beleteszem a kockára vágott krumplit, ha az is megfőtt, beleszaggatom az apró galuskát.
A receptet, fotót küldte: Heringné Kabdebó Klára, Pécs.
Vissza
|
Fincsi lett,koszonjuk.