|
Pörkölt belsőségből
PÖRKÖLT BELSŐSÉGBŐL
Hozzávalók:
1-2 db sertés szív
2-3 db sertés vese
1 db sertés tüdő
kb. 40 dkg sertés máj
2 db közepes vöröshagyma
1 db zöldpaprika (csípős)
1 db paradicsom
Zsír, pirospaprika, só, kevés bors.
A tüdőt sós vízbe megfőzöm, és kocka alakúra vágom. A vesét leforrázom, megtisztítom, és közepes csíkokra vágom, majd a szívet is kisebb kockára vágom a májjal együtt.
Az apróra vágott hagymát, és zöldpaprikát a zsíron megdinsztelem, Beleteszem a pirospaprikát, a szívet, vesét, és a tüdőt, Sózom, borsozom, kevés vizet öntök rá, és végül hozzáadom a felszeletelt paradicsomot is. Lassú tűzön főzöm addig, amíg a tüdő könnyen elvágható! Ha kell, a vizet pótolom. Amikor a tüdő jó, hozzáadjuk a májat, és készre főzzük.
Sósvízbe főtt krumplival, vagy rizzsel tálalom.
A receptet, fotókat küldte: Heringné Kabdebó Klára, Pécs
Vissza
|
Uraim, én bizony bajban vagyok ezzel a recepttel - mint a vízben élőkkel is - biztos van, aki szereti, én nem tartozom közéjük.
Ha valóban köszönetet gondoltatok a hozzászólásaitokbban, akkor köszönjük, ha mégse, akkor az építő jellegű kritikát szívesen fogadjuk:)
Üdvözlettel: Gyöngyi (a szerk.)