Mézes dobos
MÉZES DOBOS
Hozzávalók
Tészta:
1 kg rétesliszt
2 kávéskanál szódabikarbóna
30 dkg porcukor
2 db tojás
10 evőkanál tej
10 dkg margarin
4 evőkanál méz.
A porcukrot, margarint, tojást, mézet, tejet és a szódabikarbónát egy kisebb lábasban 2 percig főzzük. A lisztre öntjük a főtt masszát és kidolgozzuk.
Négy lapot sütünk a tepsi hátlapján. 30x40 cm tepsi, előmelegített sütőben, 180 fokon 6-8 percig sütjük (világosra).
Kém:
1 liter tej
16 dkg liszt
4 csomag vaniliáscukor
40 dkg margarin
40 dkg porcukor
20 dkg darált dió.
A tejből kiveszünk annyit, hogy a lisztet simára keverjük, a többit felforraljuk, majd félre húzzuk, beleöntjük a masszát, és sűrűre főzzük. A margarint, porcukrot, vaníliás cukrot habosra keverjük.
Összevegyítjük az előző krémmel és a darált dióval. Megtöltjük a kihűlt lapokat és csokimázzal bevonjuk.
Csokimáz:
10 dkg csoki
5 dkg margarin.
5-6 órát pihentetjük (puhuljon), majd 3,5 x 3,5 cm-re szeleteljük.
Súlya: 3 - 3,5 kg, 88 db.
Az adagot lehet megfelezni, mert ez elég nagy adag, De mindent részarányosan.
A receptet, fotót küldte: Juhász Ilonka, Szabadka.
Vissza
|
nagyon fini