Kakaós krémes
KAKAÓS KRÉMES
Hozzávalók:
Tészta:
25 dkg liszt
10 dkg margarin
25 dkg porcukor
3 evőkanál kakaópor
1 db tojás
Fél csomag sütőpor
Kevés langyos tej hogy jól lehessen gyúrni.
Krém:
2 csomag vaníliás pudingpor
7 dl tej
25 dkg porcukor
20 dkg margarin
2 csomag vaníliás cukor
2 evőkanál zselatin.
Babapiskóta, tej és rum a piskóták áztatásához.
Elkészítés:
A tésztához valókat jól összegyúrjuk, és 2 lapot nyújtunk belőle. Kb.: 25x35 cm-es lapokat sütünk. Külön - külön megsütjük őket, hamar megsül.
A krémhez a pudingot megfőzzük, egy kevés langyos tejben elkeverjük a zselatint, azt is hozzáadjuk, miután kész, kihűtjük. A margarint jól kikeverjük a porcukorral, vaníliás cukorral, és a kihűlt pudingos krémhez keverjük. Jó krémesre keverjük.
Tepsibe tesszük az egyik kakaós lapot, rákenjük a krém felét, befedjük rumos tejben kicsit megforgatott babapiskótával, rá a maradék krém, a második kakaós lap.
A tetejét csokimázzal bevonjuk. 1 napig állni hagyjuk, hogy a lapok puhuljanak szeletekre vágva tálaljuk.
A receptet, fotót küldte: Anyulia, Budapest.
Vissza
|