Narancsos pogácsa
NARANCSOS POGÁCSA
Hozzávalók:
25 dkg margarin
3 db tojássárgája
15 dkg porcukor
50 dkg liszt (piskótának való)
1 db narancs reszelt héja
Késhegynyi sütőpor.
A margarint, porcukrot, tojássárgáját habosra kikavarjuk, hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, a reszelt narancshéjat, összedolgozzuk, - sima tésztát kapunk. Vékonyra kinyújtjuk, 3 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszúrjuk (200 db.), zsírozott tepsibe, közép-melegsütőben világos színűre kisütjük.
Krém:
3 db tojásfehérje
20 dkg porcukor
2-3 evőkanál baracklekvár
6 dkg darált dió
Csokimáz.
A tojásfehérjét a cukorral elkeverjük, főzzük, amíg a cukor elolvad (nem szabad, hogy forrjon), majd mixerrel jól kimixeljük – keményre, hozzákeverjük a baracklekvárt és a darált diót. Ezzel a masszával ragasztjuk össze a pogácsákat. Tetejét meglocsoljuk csokimázzal.
1,2 - 1,3kg, 100 pár lesz ebből a mennyiségből.
A receptet, fotót küldte: Juhász Ilonka, Szabadka.
Vissza
|