Afrikána
AFRIKÁNA
Hozzávalók:
70 dkg liszt (piskótának való)
10 dkg zsír
20 dkg porcukor
3 evőkanál kakaó
Fél sütőpor
Késhegynyi szódabikarbóna
2 db tojás
2 evőkanál méz
1,5 dl tej.
A tésztát összedolgozzuk, 3-4 mm vastagságúra kinyújtjuk, 2,5 - 3 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszúrjuk, kb. 200-250 korong lesz belőle. 180 fokon 5-7 percig sütjük, vigyázni, nehogy a kakaótól megégjen.
Krém:
7 dl tej
35 dkg cukor
8-9 evőkanál gríz.
Ezt megfőzzük, amikor kihűl hozzáadni 25 dkg margarint és 1 citrom levét és reszelt héját. A korongokat összeragasztjuk vele (ne sajnáljuk a krémet), majd csokimázba mártjuk az egyik oldalát, amikor megdermedt a csoki, akkor a másik oldalát is bele mártjuk.
Máz:
20 dkg csoki
10-15 dkg margarin.
Ha sűrűsödik a massza, akkor margarint adjunk hozzá egy keveset.
2-2,2 kg, 120-130 pár lesz ebből a mennyiségből.
A receptet, fotót küldte: Juhász Ilonka, Szabadka.
Vissza
|
Azt szeretném kérdezni,hogy a süti tésztája másnapra bepuhul?Mert gondolom a méztől kemény lesz...