Sonkás töltött zsemle
SONKÁS TÖLTÖTT ZSEMLE
(2 személyre)
Hozzávalók:
2 db zsömle
Kb. 5 dkg gépsonka (vagy valamilyen sonkaféle)
2 db egész tojás
1 dl tejföl
Kb. 5 dkg sajt (trappista, füstölt, vegyesen)
1 dl tej
1 kávéskanál gulyáskrém
Vaj a tepsi kikenéséhez.
A tojásokat 10 perc alatt keményre főztem, majd lereszeltem. A zsemléket félbevágtam, a közepét kiszedtem, és összevágtam. A sonkát nagyon apró kockákra összevágtam. A sajtot lereszeltem. Egy tálban összekevertem a zsemlemorzsalékot, a sonkakockákat, a reszelt tojást, a sajt 3/4-ed részét, és a tejfölt. Ízesítettem gulyáskrémmel.
A zsemle-kalapokat egy pillanatra (tényleg csak egy pillanatra, nem eláztatni!) a tejbe mártottam, majd a kivajazott tepsi beraktam. Megtöltöttem a krémmel, végül megszórtam a maradék reszelt sajttal. Sütőben megsütöttem (kb. 20 perc).
Frissen tálalom. Idényben paprikát, paradicsomot kínálok mellé.
Egyszerű, gyors vacsora, uzsonna lehet. Előre elkészíthető, csak a sütést kell időzíteni.
Vissza
|
Hány fokon sül ez a zsemle?köszönettel