Fahéj szelet
FAHÉJ SZELET
Hozzávalók:
Tészta:
50 dkg liszt, 15 dkg vaj, 20 dkg porcukor, 4 evőkanál méz, 1 egész tojás, 2 dl tejföl, 1 kávéskanál szódabikarbóna, 1 kávéskanál fahéj.
Krém:
25 dkg vaj, 20 dkg porcukor, 1 vanília, fél liter tej, 5 evőkanál liszt.
Csokimáz:
1 tábla 10 dkg-os Party tortabevonó étcsokoládé, 10-12 dkg Rama margarin.
Elkészítés:
A tésztához megadott hozzávalókat jól összegyúrjuk, és 4 kis cipóra osztjuk, ezekből, pedig 4 lapot sütünk (36 x 21 cm-es tepsi hátán sütöttem).
A krémhez a vajat jól kikavarjuk a porcukorral. A tejből és a lisztből sűrű krémet főzünk, miután kihűlt, összekeverjük a kikavart vajjal. Ezzel a krémmel töltjük meg a lapokat.
A tetejére csokimáz kerül. 1 tábla (10 dkg-os) Party kakaós étcsokis tortabevonót gőz fölött kb. 10-12 dkg Rama margarinnal, megolvasztunk, és amikor a csoki és a vaj is megolvadt a sütemény tetejére öntjük, majd dermesztjük. Tálalásnál forró vízbe mártott késsel szeleteljük.
Nagyon mutatós és magas süti.
A receptet, fotót küldte: Balázs Márta, Varsány.
Vissza
|