Néró
NÉRÓ
Hozzávalók:
5 db tojássárgája
10 dkg porcukor
20 dkg margarin
20 dkg liszt (piskótának való)
Fél citrom reszelt héja.
Lekvár (amilyet szeretünk).
Máz:
3 dkg csoki
1,5 dkg margarin.
A tojássárgákat a porcukorral habosra kikeverni, a margarint külön habosra keverni, majd a kettőt összekeverni. Hozzáadni a reszelt citromhéjat, és utoljára adjuk hozzá a lisztet.
A tepsibe zsírpapírt teszünk, és kb. 1 kávéskanálnyi masszát nyomunk ki a nyomózsákból egymástól távolabb, mert egy kicsit szét fog terülni. Előmelegített sütőben 180 fokon sütjük, rövid ideig, mivel nagyon könnyen megéghet. (Amikor látjuk, hogy a széle kezd barnulni, rögtön kivenni a sütőből, mert mindjárt megég!) Amikor kisült, a papíron hagyjuk kihűlni, majd lefordítjuk róla.
Lekvárral, párosával összeragasztjuk őket, a tetejükre csokimázat csepegtetünk vékony csíkokban, cseppekben.
30-35 pár van a masszából, kb.: 60 dkg.
A receptet, fotót küldte: Juhász Ilonka, Szabadka.
Vissza
|