Mézes korong
MÉZES KORONG
Hozzávalók:
70 dkg liszt (piskótának való)
Fél csomag sütőpor
1 késhegynyi szódabikarbóna
10 dkg zsír
3 púpozott evőkanál méz
2 db tojás
20 dkg porcukor
1 dl tej.
A liszet, sütőport, szódabikarbónát összekeverjük. A zsírt, mézet, tojást, porcukrot egy edényben felmelegítjük, de NEM forraljuk, hozzáadjuk a liszthez, végül a tejet és összedolgozzuk. Vékonyra kinyújtjuk és apró kis korongokat, szúrunk ki (3 cm). Halvány színűre sütjük.
Kém:
6 dl tej
6 evőkanál liszt
1 evőkanál étkezési keményítő
25 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
10 dkg csoki
25 dkg margarin.
A krém hozzávalóit megfőzzük, amikor kihűlt beledolgozzuk a margarint, és 2-2 korongot összeragasztunk.
Máz:
2 tojásfehérje
20 dkg porcukor
1 evőkanál ecet
1 diónyi margarin.
A tojásfehérjét a porcukorral melegre főzni, de NEM forralni, majd mixerrel felverni az ecet és margarin hozzáadásával. Ebbe belemártani az összeragasztott korong egyik lapját, majd kávéskanállal a közepükre 1 csepp csokimázat cseppenteni.
Szellős helyen szikkasztani, hogy a hab megszáradjon.
Megjegyzés: a habot nem kell keményre verni, csak annyira, hogy még mártogatni lehessen a sütiket, és azokon arányosan szétfolyjon, de már ne csepegjen le.
2-2,2 kg, 130-140 db lesz ebből a mennyiségből.
A receptet, fotókat küldte: Juhász Ilonka, Szabadka.
Vissza
|