Kókuszos tallér
KÓKUSZOS TALLÉR
Hozzávalók:
12,5 dkg liszt
15 dkg étkezési keményítő
15 dkg porcukor
20 dkg kókuszreszelék
1 csipetnyi só
2 db tojás
1 db narancs reszelt héja
13 dkg margarin
2 evőkanál víz.
Ebben a sorrendben dolgozzuk össze (nehezen összeálló massza). Cipóvá formáljuk, fóliába csomagolva, 2-3 órára a hűtőszekrénybe tesszük. Lisztezett deszkán 3 mm vastagra kinyújtjuk, pogácsa-szaggatóval (4 cm átmérőjű) kiszúrjuk. Olajozott tepsibe, előmelegített sütőben aranysárgára sütjük.
2 db tojásfehérje
17 dkg porcukor
Fél citrom leve.
A tojásfehérjét felverjük habnak, fokozatosan a porcukor hozzáadagolásával, majd a fél citrom levét is hozzáadjuk, és gőz fölött főzzük, de állandó keveréssel.
Ebből a masszából kávéskanálnyit rakunk a kisült tallérokra, és a tetejüket megszórjuk kókuszreszelékkel.
Szellős helyen szikkasztani kell, hogy a hab megkeményedjen.
100-120 db tallér, kb. 1kg súly.
A receptet, fotót küldte: Juhász Ilonka, Szabadka.
Vissza
|