Croasan
CROASAN
Hozzávalók:
75 dkg liszt (amilyet piskóta késztésénél használunk)
2 kávéskanál só
2 tojás
2 dl joghurt
2 dl tejben
5 dkg élesztő +1 kávéskanál cukor
A tejben felfuttatjuk az élesztőt, és a tésztát összedolgozzuk.
Az összedolgozott tésztát nem kell külön keleszteni, a műveletek egymás után következnek.
8 gombócot készítünk, és nagyobb palacsinta nagyságúra nyújtjuk őket.
Ebből 7 „palacsintára” 1 fagyos margarint ráreszelünk, egymás tetejére rakjuk, legfelül az üres nyolcadikkal beborítjuk, és vékonyra nyújtjuk, amennyire csak lehet (legalább 80 cm átmérőjűre), minél vékonyabb legyen.
32 felé vágjuk, átlósan (hosszú, egyenlőszárú háromszögek)
Tölteni lehet sósnak, de édesnek is.
Sós: 1 virslit 2x hosszába és egyszer keresztbe vágjuk = 8 kis darabka, ez elég 8 kiflinek, mindegyikbe egy darabkát teszünk, pici ketchupot, vagy mustárt nyomunk rá és óvatosan tekerjük fel, ügyelni, hogy ne menjen el ferdére a sodrás.
Édesen: lehet bármi: mogyorókrém, lekvár, dió, mák, ki mit szeret, de kevés tölteléket, mert kifolyik.
Tetejét tojással megkenjük, sózzuk (ha sósan készitjük), szezámmaggal megszórjuk.
220 fokra előmelegítjük a sütőt, és 15 percig sütjük.
A sütés lényege, hogy felfelé emelkedjen, és nehogy kifolyjon a margarin.
A receptet, fotót küldte: Juhász Ilonka, Szabadka.
Vissza
|
CROASAN
A hozzávalóknál nincs margarin felsorolva, mennyi kell hozzá?