Mézes paprika
MÉZES PAPRIKA
Hozzávalók: 2 liter víz
1 liter (10%) ecet
250 gr cukor
2 evőkanál só
2 dl méz
1 csomag tartósítószer
Ízlés szerint bors, mustármag, de el is maradhat.
A hozzávalókat felforralni, a fehérhúsú paprikát 15 percig főzni a szirupban, a piroshúsú paprikát 10 percig kell főzni. Ahogy megfőttek, rakjuk az üvegekbe, mindig beborítani az üvegeket, míg tele nem lesznek. Amikor tele van az üveg, a forrásba levő szirupot ráöntjük, és lezárjuk, majd szárazgőzbe dunsztoljuk.
Ui. nekem a piroshúsú paprikával jobban tetszik, de ez is ízlés dolga.
Megjegyzés: A mézes paprika, olyan, mint a klasszikus savanyúpaprika, amit télire teszünk, csak mézzel, de isteni az ízvilága, "selymes", nincs vad íze. Nem kell félni az újdonságoktól, ki kell próbálni, senki sem fog csalódni. Az adagokat lehet arányosan csökkenteni, de növelni is.
A receptet, fotót küldte: Juhász Ilonka, Szabadka.
Vissza
|
Kedves Ilonka!
Ehez a sziruphoz kb. mennyi paprika szükséges.Egyébként nagyon jok a receptek nagyon sok kedvencünk már ,és várjuk a többit.
Üdvözlettel:Kati