Bólyai túrós süti
BÓLYAI TÚRÓS SÜTI
Hozzávalók:
30 dkg rétesliszt
20 dkg porcukor
1 csomag sütőpor
50 dkg áttört tehéntúró
2 csomag vaniliás cukor
3 db egész tojás
3,5 dl tej
10 dkg mazsola
5-6 evőkanál zsemlemorzsa
10 dkg mazsola
Kb. 10 dkg vaj (Rama margarin)
1 csipet só.
A mazsolát megmosom, és beáztatom. Egy tepsit (20 x 33 cm) bőségesen kivajazok. A túrót villával áttöröm. A sütőt előmelegítem.
A lisztet a porcukorral, sütőporral, 1 csipet sóval elkeverem, a felét a kivajazott tepsibe öntöm.
A tetejére teszem az áttört túrót, rászórom a lecsepegtetett mazsolát. Meghintem a vaniliáscukorral, és a zsemlemorzsával. Kissé összekevergetem a tepsiben a túrót a mazsolával, zsemlemorzsával. A maradék lisztes keveréket rászórom. A tojásokat elkeverem a tejjel, és a keverékre öntöm. Egy hurkapálcikával, vagy kínai evőpálcikával jó sűrűn kis csatornákat képzek, hogy a tejes öntet jól lefollyon a tepsi aljáig is, - ne maradjanak száraz lisztes foltok majd, ha kész lessz a süti!
Vajdarabkákkal bőségesen megszórom, és kb. 35-40 percig, 190C fokon szép pirosra sütöm. Alja, teteje kissé ropogós lessz, közepe finom puha:))
Nagyon egyszerű, gyorsan elkészíthető, finom sütemény! Egyébként is, amiben túró, és mazsola van, az csak finom lehet J!
Vissza
|