| 
 Bólyai túrós sütiBÓLYAI TÚRÓS SÜTI   Hozzávalók: 30 dkg rétesliszt 20 dkg porcukor 1 csomag sütőpor 50 dkg áttört tehéntúró 2 csomag vaniliás cukor 3 db egész tojás 3,5 dl tej 10 dkg mazsola 5-6 evőkanál zsemlemorzsa 10 dkg mazsola Kb. 10 dkg vaj (Rama margarin) 1 csipet só.   A mazsolát megmosom, és beáztatom. Egy tepsit (20 x 33 cm) bőségesen kivajazok. A túrót villával áttöröm. A sütőt előmelegítem. A lisztet a porcukorral, sütőporral, 1 csipet sóval elkeverem, a felét a kivajazott tepsibe öntöm.  A tetejére teszem az áttört túrót, rászórom a lecsepegtetett mazsolát. Meghintem a vaniliáscukorral, és a zsemlemorzsával. Kissé összekevergetem a tepsiben a túrót a mazsolával, zsemlemorzsával. A maradék lisztes keveréket rászórom. A tojásokat elkeverem a tejjel, és a keverékre öntöm. Egy hurkapálcikával, vagy kínai evőpálcikával jó sűrűn kis csatornákat képzek, hogy a tejes öntet jól lefollyon a tepsi aljáig is, - ne maradjanak száraz lisztes foltok majd, ha kész lessz a süti! Vajdarabkákkal bőségesen megszórom, és kb. 35-40 percig, 190C fokon szép pirosra sütöm. Alja, teteje kissé ropogós lessz, közepe finom puha:))   Nagyon egyszerű, gyorsan elkészíthető, finom sütemény! Egyébként is, amiben túró, és mazsola van, az csak finom lehet J!  
 
 
 
  Vissza 
 |