Tiszai rakott káposzta
TISZAI RAKOTT KÁPOSZTA
Hozzávalók:
80 dkg savanyú káposzta
50 dkg sertéslapocka
25 dkg tarhonya
10 dkg parasztkolbász
1 pohár tejföl
2 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
Só, bors, őrölt köménymag, őrölt pirospaprika, olaj
A hagymát felkockázom, olajon megdinsztelem. Reszelt fokhagymát adok hozzá. A megmosott, felkockázott húst ráteszem, megsózom, 2-3 percig nagy lángon pirítom. Meghintem pirospaprikával, és felöntöm 2 dl vízzel. Borsozom, őrölt köménymaggal ízesítem. Fedő alatt puhára párolom.
A savanyú káposztát átöblítem - ha túl savanyú, és átvágom kissé, ne legyenek túl hosszú szálak benne. Enyhén sós, köménymagos vízben félpuhára párolom.
2 evőkanál olajon a tarhonyát megpirítom kissé, dupla mennyiségű forró vízzel felengedem, sózom, a pörkölt levéből is öntök rá 1 dl-t. Kb. 20 perc alatt megpárolom.
A kolbászt felszeletelem.
Egy tepsiben rétegezve rakom le a hozzávalókat:
Párolt káposzta fele
Tarhonya fele
Szeletelt parasztkolbász
Tarhonya másik fele
Sertéspörkölt
Párolt káposzta másik fele
Tejföllel meglocsolom.
Sütőben átsütöm kb. fél óra alatt. Forrón, tejföllel tálalom, finom, laktató étel!
Vissza
|