Hagymás ganca - dödölle
HAGYMÁS GANCA - DÖDÖLLE
Hozzávalók:
1,20 kg burgonya
30 dkg liszt
20 dkg zsír/olaj
20 dkg hagyma
2 dl tejföl
A meghámozott, apróra vágott krumplit megfőzöm annyi sós vízben, amennyi éppen ellepi, (kb. 20 perc). A vizet nem öntöm le! Összetöröm, sózom, és a lisztet hozzákeverem. Csendes lángon addig kevergetem, míg jól össze nem áll. (elég nehéz kevergetni.)
Zsírozott tepsibe 2 állandóan olajozott evőkanál segítségével galuskákat szaggatok.
A hagymát karikára, fél-karikákra szeletelem, olajban jól megpirítom. A galuskák tetejére szépen elosztom, majd az ételt előmelegített sütőben 15-20 percig átpirítom. Ebből a mennyiségből 2 tepsinyi lesz.
Tálaláskor tejföllel, majonézzel, ki mivel szereti tálalom.
Olcsó, laktató étel, frissen az igazi!
Vissza
|
Nekem sosem sikerült a dödölle,pedig annyira szeretem.Mindig ragacsos lesz.Én a tésztát,beleszaggatom a hagymás olajba,és folyamatosan forgatom,de akkor sem sül át.