Figaro
FIGARO
Hozzávalók:
2 db ostyalap
30 dkg cukor
2 db egész tojás
5 dkg főzőcsoki
1 evőkanál kakaópor
25 dkg margarin
20 dkg vagdalt dió
20 dkg mazsola
30 dkg cukor.
Elkészítés:
A cukrot, tojást, csokit, kakaóport, margarint megfőzzük (kész, ha a keverésnél látjuk az edény alján a csíkot). Belekeverjük a vagdalt diót és mazsolát. Mire ezt a műveletet készítsük, akkora a másik 300 gr cukrot világosra pörköljük, és ebbe a pörköltcukros masszába gyors mozdulatokkal belekeverjük az előző krémet.
Az ostyalap rücskös oldalára simítjuk, a másik lappal beborítjuk, és nehezéket teszünk rá.
Amikor kihűlt csokimázzal bevonjuk. (100gr főzőcsokit felovasztani, hozzáadni 50gr margarint, bevonni az ostyalapot-ezt gyorsan kell csinálni, mert a csoki szárad). 2x3 cm-re szeleteljük fel.
Jó étvágyat kívánok hozzá.
A receptet, fotót küldte: Juhász Ilonka, Szabadka, Vajdaság.
Vissza
|
elkészitettem és nagyon finom lett csak amikor a két krémet összekevertem a karamel cukorban csomok lettek