|
Márkiz szelet
MÁRKIZ SZELET
Hozzávalók:
3 ostyalap
6 db tojás sárgája
1 csomag vaníliás cukor
25 dkg cukor
0,5-1 dl tej
25 dkg margarin
Háztartási keksz (annyi, hogy az ostyalapot egy sorral beborítjuk- 10-15 dkg)
1-1,5 dl erős feketekávé
6 db tojásfehérje
25 dkg porcukor
Fél citrom leve és reszelt héja
10 dkg főzőcsoki
5 dkg margarin.
Elkészítése:
A tojássárgáját, cukrot, vaníliás cukrot, a tejjel megfőzzük, amikor kihűlt belekeverjük a margarint.
Ennek a masszának a felét rákenjük az ostyalap rücskös felére. A háztartási kekszet megforgatjuk, a megfőzött kihűlt feketekávéba, beborítjuk vele a krémet, majd a megmaradt krém másikfelét rákenjük a kávés kekszre. Ezt beborítjuk az ostyalappal.
A 6 tojásfehérjét felverjük a 25 dkg porcukorral, vízgőz fölött, hozzáadjuk a citrom levét és reszelt héját, majd rákenjük az ostyalap tetejére. Erre a harmadik ostyalapot ráborítjuk, óvatosan lenyomtatjuk, majd csokimázzal bevonjuk.
10 dkg főzőcsoki, 5 dkg margarin, (először a csokit felolvasztani), belekeverni a margarint, gyors mozdulatokkal elsimítjuk. De a harmadik ostyalapot ki is hagyhatjuk, akkor a tojásfehérjére csokit reszelünk.
(Megjegyzem a felső ostyalap azért jó, mert szépen össze lehet a tányéron rakni, nem kenődik szét, én mindig három lappal készítem). 2x6cm-re szeletelem, de ez ízlés szerint, akár kockákra is lehet szeletelni.
Jó étvágyat kívánok hozzá.
A receptet, fotót küldte: Juhász Ilonka, Szabadka, Vajdaság.
Margit2 hozzászólása, a fórumomból:
"Gyöngyi!
A Márkiz szeletet készítettem el. Nagyon finom lett, de csak ma délben tudtam felszelni. Egy kicsit a folyadék mennyiségét szerintem csökkenteni kell, és a cukrot is a tojásfehérjéből. De különben tényleg nagyon finom, a krémeshez hasonló az íze. Most megjött a kedvem az ostyás sütikhez, és a próbálgatásokhoz! " Akkor itt is megmutatom:"

Vissza
|