Fatörzs torta
FATÖRZS TORTA
Hozzávalók:
Tészta:
8 tojás
10 dkg cukor
15 dkg darált dió
2 csapott evőkanál prézli
1 kávéskanál darált kávé
20 dkg feketeribiszke dzsem.
Krém:
Kevés vaj a lábos aljára
15 dkg cukor
2 egész tojás felverve
2 kávéskanál kakaó
2 kávéskanál liszt
Kb. 2 adag feketekávé
20 dkg vaj.
A tojássárgáját a cukorral habosra keverem. Hozzáadom a darált diót, prézlit, kávét. A tojásfehérjéből 1 csipet sóval kemény habbot készítek, és óvatosan összekeverem a diós masszával. Sütőpapírral bélelt tepsibe önöm.
Előmelegített sütőben, 200C fokon 20-25 perc alatt megsütöm a tésztalapot.
Megkenem a lekvárral, és azonnal felcsavarom.
A krém alapanyagaiból (vaj kivételével) sűrű krémet főzök, ha kihűlt, hozzákeverem a 20 dkg vajat, és a tortát bekenem vele. Fogyasztásig hűtőbe teszem.
Előzőnap érdemes elkészíteni, hogy a krém kellőképpen megdermedjen, az ízek jól összeérjenek:)) Nagyon finom!
Vissza
|