TORTÁk : Túrós-gyümölcsös alagút |
Túrós-gyümölcsös alagút
TÚRÓS-GYÜMÖLCSÖS ALAGÚT (Liától)
Hozzávalók:
0,25 dkg tehéntúró
10 dkg vaj
3 dl habtejszín
5 evőkanál kristálycukor
1 evőkanál zselatin
1 csomag vaniliáscukor
4-5 őszibarack
1-2 dl őszibaracklé.
A túrót a vajjal elkeverem.
A tejszínt, cukrokat, zselatint egy gyorsforralóban felmelegítem, de nem szabad forralni! Hozzákeverem a vajas túróhoz.
Egy őzgerincformát folpackkal kibélelek, a massza felét beleöntöm, és ráteszem a tisztított, darabolt gyümölcsöt. A massza másik felét is ráöntöm, és babapiskótával lefedem. Gyümölcslével meglocsolom a piskótát, majd hűtőbe teszem.
4-6 óra múlva csinos tálra borítom, és fogyasztható.
Könnyű, gyors, finom, nyári édesség!
Vissza
|