Orosz sapka
OROSZ SAPKA
Hozzávalók:
2-szer:
3 db tojás
7 evőkanál cukor
7 evőkanál liszt
4 evőkanál víz
Fél csomag sütőpor
Ezt a 32 x 40cm tepsibe sütni
(Vizes piskóta).
Ugyanúgy készül, mint a rendes piskóta, csak vékony kell, hogy legyen. Ahogy kiborítottuk a tepsiből, lehúzzuk a sütőpapírt és még azon melegen, kiszaggatjuk, sűrűn egymás mellől (4 cm átmérőjű szaggatóval). A két piskótából 144 darab kell, hogy legyen. Tálcára rakjuk és hagyjuk kiszáradni (másnapig, könnyebb vele dolgozni).
Krém:
0,5 liter tej
5-6 evőkanál gríz
25 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
20dkg margarin.
Csokimáz:
10 dkg csokoládé
5 dkg margarin.
A grízes krémet megfőzzük, amikor kihűlt a margarint belemixeljük. A kiszaggatott piskótának az aljára kenünk jó nagy kávéskanál krémet, ráborítjuk a másik piskóta karikát (itt a piskóta alja befelé legyen, a sima fele felülről) és enyhén összenyomjuk. A krém, amit kinyomtunk a szélén és még adunk hozzá, és körbe kenjük a szélét, majd kókusz reszelékbe végig gurítjuk, hogy jócskán tapadjon rá.
Amikor mindet összeragasztgattuk (72 darab), akkor kávéskanál segítségével a csokimázat óvatosan rákenjük (vigyázunk, hogy ne folyjon le az oldalán!).
A receptet, fotót küldte: Juhász Ilonka, Szabadka.
Vissza
|
nagyon finom lett és mivel a krém elég édes én a csokit kihagytam köszönöm mária