Rigolettó
RIGOLETTO
Hozzávalók:
Tészta:
30 dkg liszt
15 dkg porcukor
15 dkg margarin
2 db egész tojás
1 csomag sütőpor
1 csomag vaniliás cukor.
Töltelék:
15 dkg darált dió
10 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
Kevés tej (hogy ezt a masszát összefőzzük sűrű krémszerű állagúra)
Baracklekvár.
Csokimáz:
10 dkg főzőcsoki
5 dkg margarin.
Elkészítés:
A tojást, cukrot, margarint, vaníliás cukrot jól kikeverni, majd hozzáadni a sütőporral elkevert lisztet és kidolgozni a tésztát. Késfoknyi vastagságúra kinyújtani és egyforma mennyiségű nagyobb és kisebb karikákat szaggatunk ki.
A nagyobb karikákat megkenjük baracklekvárral, majd kisebb diónyi mennyiséget teszünk rá a diókrémből és beborítjuk a kisebbre kiszaggatott karikával, picit körbe nyomkodjuk. Forró sütőbe kisütjük (míg szép, erősebb rózsaszínű lesz).
Csokimázzal meglocsoljuk (kávéskanál segítségével), a közepére díszítésként fehércsókit, vagy kis tejszint teszünk.
A szaggatók mérete: 5,8 cm és 4,8cm átmérőjűek.
A receptet, fotót küldte: Juhász Ilonka, Szabadka.
Vissza
|
Nagyon finom , nem kell rá csokimáz, porcukorral meg kell hinteni,
hetekig friss. Minél tovább áll, annál puhább.