Jaffa szelet
JAFFA SZELET
Hozzávalók:
Vizes piskóta:
(2-szer kell ez a mennyiség)
3 db tojás
6 evőkanál cukor
6 evőkanál liszt
3 evőkanál víz
Fél csomag sütőpor
Töltelék:
40 dkg porcukor
2 nagyobb narancs reszelt héja és az apróra felvágott húsa (de a gerezdekről távolítsuk el a hártyát).
50 dkg margarin
60 dkg darált keksz
40 dkg darált dió
15 dkg reszelt csoki
40 dkg mazsola
4 dl Cola
Az egészet ebben a sorrendben adagolni, mindig elkeverni, majd, félórát állni hagyni, és azután a két piskótalap közé kenni.
Csokimáz:
10 dkg csoki
5 dkg margarin
A csokimázzal bevonni, majd 2,5 x 6cm-res darabokra szeletelni.
Tepsim nagysága: 40x32cm. 72-77 darab az adagból. Súlya: 3,8 kg.
A receptet, fotót küldte: Juhász Ilonka, Szabadka.
Vissza
|