|
Szabadkai szelet
SZABADKAI SZELET
Hozzávalók:
60 dkg liszt
20 dkg porcukor
Fél kávéskanál szódabikarbóna
10 dkg zsír
3 evőkanál méz
1 db tojás
1,5 dl tej, vagy tejföl
Töltelék:
1 kisült lap
15 dkg darált dió
25 dkg porcukor
10 dkg mazsola
4-5 evőkanál baracklekvár
1 evőkanál kakaó
1 db citrom reszelt héja
Kb. 3/4 dl forralt tej
1 csomag vaníliás cukor
Baracklekvár a lapok kenéséhez
Csokimáz:
10 dkg csoki
5 dkg margarin
Elkésztés:
A zsírt, porcukrot, mézet, tojást jól elkeverjük, majd hozzáadjuk a szódabikarbónával elkevert lisztet, végül a tejet óvatosan, hogy nyújtható masszát kapjunk. 3 lapot sütünk a tepsi hátlapján.
A kisült lapokból egyet sodrófával összetörünk, hozzáadjuk a darált diót, porcukrot, mazsolát, kakaót, citrom reszelt héját, lekvárt, végül a forralt tejet a vaniliáscukorral, hogy összeálló masszát kapjunk. A két megmaradt lapnak az alsó oldalát megkenjük baracklekvárral, rákenjük a tölteléket, majd ráborítjuk a másik lapot. Óvatosan lenyomtatjuk, majd végül leöntjük csokimázzal. Ennek egy kicsit tovább kell puhulnia (8-10 órát). 2x6 cm-re szeleteljük, 100 db lesz belőle. A tepsi nagysága 32x40cm.
Ez a recept az én találmányom.
Jó étágyat kívánok.
A receptet, fotót küldte: Juhász Ilonka, Szabadka.
Vissza
|
Fincsi lett , máskor is meg sütöm.