Csokitorta
CSOKITORTA
Hozzávalók:
Tortalap:
15 dkg vaj (margarin)
15 dkg cukor
6 db tojás
15 dkg étcsokoládé
15 dkg liszt
10 dkg rumos meggy.
Bevonat:
2-3 evőkanál meggylikőr
25 dkg étcsokoládé
2 dl tejszín.
A vajat elkeverem a cukorral. A tojássárgájákat egyenként adom hozzá, és habosra keverem. A csokoládét mikróban folyósra melegítem, majd a krémhez adom. A tojásfehérjéket 1 csipet sóval kemény habbá verem, és lazán a krémhez keverem, végül a lisztet 1 csipet sóval, 2 részletben rászitálom, és lazán elkeverem. Hozzáadom a rumos meggyet.
Vajazott, lisztezett kapcsos tortaformába öntöm a masszát, előmelegített sütőben, 190 C fokon 35 percig sütöm. Tűpróba! A formából rácsra borítom, és hagyom kihülni.
A tejszínt felforralom, beletördelem a csokoládét, jól elkeverem, és 2-3 órán át hűtöm. Ha nem lesz elég sűrű a krém (csoki minőségétől függ) 1-2 evőkanál kakaóporral sűrítem.
A tortát egy kenőtoll segítségével megkenem a likőrrel, majd a csokikrémmel bevonom. Csokireszelékkel díszítem.
Kávéhoz, teához tejszínhabrózsával tálalom.
Ha sok lenne a krém, két teáskanállal gombóckákát formázok, kókuszreszelékben meghempergetem, édesség gyanánt.
Vissza
|