|
Citromos szelet
CITROMOS SZELET
Hozzávalók:
2 ostyalap
4 tojásos vizespiskóta
Krém: 4 egész tojás
25 dkg cukor
1 citrom leve
25 dkg margarin
VIZES PISKÓTA (ahogy én készítem): Ahány tojás, annyi evőkanál víz, dupla evőkanál cukor, ugyanannyi liszt, és a sütőpor. Jelen esetben a 4 tojássárgáját 8 evőkanál cukorral kezdjük mixelni, és lassan, kanalanként hozzáadjuk a 4 evőkanál vizet, (jó habos ez a keverék. A 8 evőkanál lisztbe fél tasak sütőport keverek, és hozzáadom a kikevert tojássárgájához. Felverem a 4 tojásfehérjét, óvatosan hozzákeverem a tojássárgájás masszához, de egynemű legyen.
A tepsit kiolajozom, bele sütőpapírt, és ezt is megolajozom (100% nem ragad a papírra a piskóta), 180 fokon sütöm. (mindenki ismeri a saját tűzhelyét, hogyan süt, lent, fent, középen), szúrópróba, ha nem ragad a fogvájóhoz, akkor jó.
Krém:
A 4 tojást a 25 dkg cukorral összemixelni, majd gőz felett krémmé főzni. Amikor kihűlt (közben megkevergetni, nehogy megcukrosodjon a krém), hozzáadni a fél citromlevet és a margarint, habosra mixelni.
Összeállítás:
Ostyalap, fele krém, piskóta, a krém másik fele, ráborítjuk a másik ostyalapot (a rücskös oldala befelé), óvatosan lenyomogatjuk, majd
Csokimázzal bevonjuk. 10 dkg főzőcsoki, 5 dkg margarin.
A csokit felolvasztjuk, belekeverjük a margarint, gyors mozdulatokkal elsimítjuk. Amikor a csoki megkeményedett, szeletelhetjük. 2x6 cm, de ez ízlés dolga.
Jó étvágyat kívánok hozzá.
A receptet, fotót küldte: Juhász Ilonka, Szabadka.
Vissza
|
én nem csináltam még ijet de jónak látom