Banáncsokis szalámi, Csokis szalámi
BANÁNCSOKIS SZALÁMI, CSOKIS SZALÁMI
Hozzávalók:
2 db ostyalap
40-45 dkg háztartási keksz
20 dkg cukor
2 csomag vaniliás cukor
3,5 dl tej
25 dkg margarin
7-8 db banáncsoki.
Elkészítése:
Az ostyalapokat nedves konyharuha közé tesszük puhulni, de nem eláztatni. A kekszet ledaráljuk. A tejet, cukrot, vaníliáscukrot, margarint felforraljuk, (addig, amíg minden elolvad és összeforr). Levesszük a tűzről, hozzáadjuk a kekszet, de nem mindet egyszerre, nehogy túl sok legyen, kenhető masszát kell kapni. Rákenjük a két ostyalapra, a közepét végig rakjuk a banános csokival, felsodorjuk. Hagyjuk kihűlni, majd ujjnyi vastagságúra felszeleteljük.
Csokis szalámi:
Lehet banáncsoki nélkül is készíteni, akkor kakaó, vagy csokiport adunk a masszához, és úgy kenjük az ostyalapra.
Jó étvágyat kívánok hozzá.
A receptet, fotót küldte: Juhász Ilonka, Szabadka, Vajdaság.
Vissza
|
a csokis szalámit megcsináltam és pillanatok alat elfogyot nagyon köszönöm és biztos a kedvenceim közé fog tartozni