Bajadéra
BAJADÉRA
Hozzávalók:
40 dkg cukor
8 evőkanál víz
25 dkg margarin
20-25 dkg darált dió
20-25 dkg darált keksz
2 kávéskanál kakaópor.
Csokimáz:
10 dkg csokoládé
5 dkg margarin
Elkészítése:
A cukrot a vízzel addig főzni, míg a cukor elolvad, hozzáadni a margarint, ennek is el kell olvadnia. Ekkor hozzáadni a darált diót és a darált háztartási kekszet, összedolgozni. Két részre osztani, az egyik felébe a kakaóport beledolgozni.
Egy tálcába, vagy tepsibe (aminek vannak oldalai) celofánt, vagy alufóliát tenni, erre először a barna masszát simítjuk (nyomkodjuk, hogy jól összeálljon), majd a világos masszát nyomkodjuk rá.
A tetejére csokimázat készítünk: Felolvasztani a csokit, belekeverjük a margarint, majd gyors mozdulatokkal rásimítjuk a masszára.
Amikor megkeményedett, lehet szeletelni, 5 x 1,5 cm széles csíkokra.
A süteményt édesszájúaknak ajánlom, eléggé édes!
Jó étvágyat kívánok hozzá.
A receptet, fotót küldte: Juhász Ilonka, Szabadka.
Vissza
|
nagyon gusztusos és finom!!!!