Alve
ALVE
Hozzávalók:
2 db ostyalap
20 dkg porcukor
10 dkg olvasztott méz
15 dkg vagdalt dió
1 db citrom leve és reszelt héja
2 db tojásfehérje.
Máz:
10 dkg főzőcsoki
5 dkg margarin.
Elkészítés:
A tojásfehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a porcukrot, és gőz fölött tovább verjük. Hozzáadjuk az olvasztott mézet, a citrom levét és tovább verjük, amíg sűrű-vastag krém lesz. Hozzákeverjük a vagdalt diót, a citrom héját és a két ostyalap közé töltjük, elsimítjuk.
Nehezéket teszünk a tetejére. Amikor kihűlt, csoki mázzal bevonjuk.
A csokit először felolvasztani, majd a margarint belekeverni és gyors mozdulatokkal a sütire simítjuk. 2 x 6 cm nagyságúra szeleteljük a süteményt.
Jó étvagyat kívánok hozzá.
A receptet, fotót küldte: Juhász Ilonka, Szabadka.
Vissza
|