Rakott spagetti
RAKOTT SPAGETTI
Hozzávalók:
50 dkg darált sertéshús (sertéslapocka)
50 dkg spagetti tészta (olasz száraztészta, de makaróni is lehet)
20 dkg szeletelt gomba (lehet konzerv is)
1 kis doboz sűrített paradicsomkonzerv
3-4 evőkanál ketchup
3 evőkanál olaj
3 pohár (2 dl-es) tejföl
20 dkg reszelt sajt (trappista, és füstölt sajt vegyesen)
Só, bors, majoranna, oregano, vegeta.
Egy serpenyőbe 2 evőkanál olajat teszek, rá a darált húst és a szeletelt gombát. Hozzáteszem a sűrített paradicsomot és ízesítem sóval, őrölt borssal, majoránnával, oregánóval és vegetával. 1 dl vizet adok hozzá, és 15 percig párolom fedő alatt.
A tésztát félbe töröm, ne legyen olyan hosszú, és sós, forrásban, lévő vízben kifőzöm (7 perc, maradjon al dente). Összekeverem a darált húsos keverékkel.
Egy nagyobb, és egy közepes méretű jénai tálat gyengén kiolajozok, és elkezdem a rétegezést: 1 réteg tésztás keverék, megkenem tejföllel, szórok rá sajtot, majd mégegyszer ugyanez a sorrend. Végül hideg sütőben kezdem sütni. 200 C fokon, alsó-felsőállásnál kb. 30-40 percig, míg a sajt szépen ráolvad a tésztára.
Nagyon jó vendégváró, csak a sütést kell időzíteni. Tálalásnál ketchupot kínálok mellé. Remekül fagyasztható.
Vissza
|