Sült oldalas
SÜLT OLDALAS
Hozzávalók:
1,2 kg sertésoldalas (egy szép húsos csík)
3 fej közepes vöröshagyma
5-7 gerezd fokhagyma
3 evőkanál sertészsír
2 db paradicsom
2 db tv paprika
Só, frissen őrölt bors.
Elkészítés:
Az oldalast megmossuk, leszárítjuk, majd a csontok között elvágva feldaraboljuk. Sózzuk, borsozzuk, kicsit hagyjuk pihenni. A paradicsomot és paprikát nagyobb darabokra vágjuk, a vöröshagymát megtisztítjuk, negyedeljük.
A zsírt felforrósítjuk, és a húsdarabokat nagy lángon megpirítjuk. Rátesszük a negyedelt vöröshagymát, a fokhagyma gerezdeket, és kevés vizet öntünk alá. Fedő alatt pároljuk kis lángon fél óráig, majd rátesszük a paradicsomot és a tv paprikát. Ha a levét elfőtte volna, kevés vízzel pótoljuk. Tovább pároljuk, míg a hús meg nem puhul, hogy a csontról szinte leválik. (Összesen kb. 1 óra alatt készül el.)
Végül visszapirítjuk a húst a zsírjára.
Petrezselymes burgonyával, pirított burgonyával, savanyúsággal, vagy salátával tálaljuk.
Remek feltét, különböző főzelékekre, én tökfőzelékkel imádom:)) Ha feltétként fogyasztjuk, akkor a csontokról szedjük le a húst, kockázzuk falatnyi darabokra, a zsírját átpasszírozva adjuk asztalra.
Hidegen a zsírja kenyérre kenve, a husi vékonyan felszeletelve, paprikával-paradicsommal finom uzsonna, vagy vacsora lehet!

Vissza
|
nagyon finom étel ,nagyon szeretem