Sertéspörkölt
SERTÉSPÖRKÖLT
Hozzávalók:
80 dkg sertéslapocka
2 nagy fej vöröshagyma
4-5 gerezd fokhagyma
3 evőkanál sertészsír
2 teáskanál pirospaprika, 1 teáskanál őrölt köménymag, 1 db nagy paradicsom, 1 db nagy tv paprika, só.
A sertéslapockát megmosom, 2x2 cm-es kockára vágom. A vöröshagymát, fokhagymát megtisztítom, kockákra vágom. Egy nagyobb lábosban felhevítem a zsírt (olajat), ráteszem a kockázott vöröshagymát, és fedő alatt dinsztelem. Hozzáadom a fokhagymát, felöntöm 0,5 dl vízzel, és visszapirítom zsírjára. (így a hagyma jó alaposan szétfő, sűrű szaftot kell majd kapnunk). Megszórom pirospaprikával, és rögtön ráteszem a húst.
Nagy lángon pirítom kicsit, majd sózom, ráteszem az őrölt köménymagot, és lefedve 0,5 óráig főzöm kis lángon, épp csak rotyogjon.
A paradicsomról lehúzom a héját, kockára vágom, a tv paprikát vékony csíkokra szeletelem, és a pörkölthöz adom. További fél órát főzöm, illetve, amíg a hús meg nem puhul.
Rövid, sűrű szaftjának kell lennie, vizet nem is öntök hozzá, a hús enged magából annyit, amennyi kell.
Van, aki csípősen szereti, akkor tegyünk bele 1 erős paprikát, és tálalásnál is kínáljunk chilit mellé
.
Tálalhatom burgonyafélékkel, vagy galuskával, és savanyúsággal, vagy salátával. Főzelékekre is kitűnő feltét. Ha lehetőségünk van rá, főzzünk egyszerre dupla adagot, adagokra osztva remekül fagyasztható!
Vissza
|
Szia, bocsi igy ismeretlenül .De a köret lehetne :) amit ajánlok :nem más mint a megmaradt turossssssssscsusza :))))))))) isteni ha etetet már finomat akkor ki kell probálni :D tényleg finom
Háát, érdekes ízkombináció lehet, végülis miért ne? A harcsa pörkölt mellé is túróscsuszát kínálnak. Köszi a tippet, üdv: Gyöngyi (a szerk.)