Zöldséges pulykaleves
ZÖLDSÉGES PULYKALEVES
Hozzávalók:
30 dkg pulykamell
2 szál sárgarépa
1 szál fehérrépa
1 db kisebb karalábé
20 dkg tisztított zöldborsó (lehet fagyasztott is)
3 evőkanál olaj
1 evőkanál liszt
1 liter húsalaplé
Fél csomag zöldpetrezselyem
Só, 1 kiskanál őrölt pirospaprika.
A pulykamellet megmosom, kis kockákra vágom. A zöldségeket tisztítom, szintén kockákra vágom.
Az olajat felhevítem, a húskockákat rádobom, enyhén sózom, fehéredésig pirítom. A zöldborsó kivételével a zöldségeket a húshoz adom, és tovább pirítom. (5 perc)
Meghintem 1 evőkanál liszttel, elkeverem, és pirítom még 2 percig. Színesítem őrölt pirospaprikával, felöntöm húslével. Addig főzöm, míg a húsnak már csak 10 perc kell. Ekkor hozzáadom a zöldborsót, és készre főzöm.
Végül rászórom az apróra vágott petrezselyemzöldet.
Vajas galuskával, vagy külön kifőzött csigatésztával tálalom.
Vissza
|
Hmmm..finom
Valóban:) Üdv: Gyöngyi (a szerk.)