Nyári káposztasalálta
NYÁRI KÁPOSZTASALÁTA
Hozzávalók:
1 fej kisebb fejeskáposzta
1 kígyóuborka
1-2 tv paprika
1 fej vöröshagyma
3,5 evőkanál kristálycukor
2,5 evőkanál 20%-os ecet
1 teáskanál őrölt köménymag
Só.
A káposztát vékony csíkokra szeletelem, vagy lereszelem, sózom, állni hagyom.
A kígyóuborkát meghámozom, felszeletelem, besózom, és állni hagyom.
A paprikát, paradicsomot felszeletelem.
A vöröshagymát nagyon vékony csíkokra felvágom.
Elkészítem az öntetet: 1/2 liter vízben feloldok 3,5 evőkanál kristálycukrot, majd ízesítem 2,5 evőkanál 20%-os ecettel.
Egy tálba teszem a kinyomkodott káposztát, a szintén kinyomkodott uborkát, a vöröshagymaszeleteket. Ráreszelem a hámozott fokhagymát, megszórom őrölt köménymaggal, és alaposan összekeverem.
Befőttes üvegekbe teszem, és ráöntöm az elkészített ecetes levet. Hűtőben tárolom. Legalább fél napig, hagyom az ízeket összeérni. Ha frissen fogyasszuk, tehetünk bele paradicsomot is! Kb. 1 hétig friss marad.
Ha tovább akarom tárolni, akkor csak káposztából készítem (nem teszek bele uborkát, paradicsomot, tv-paprikát, vöröshagymát)
Kitűnő nyári saláta, fogyasztásnál joghurttal, vagy tartármártással leöntve is kínálhatjuk.
Vissza
|