Káposztás kocka
KÁPOSZTÁSKOCKA
Hozzávalók:
1 kg fejes káposzta
50 dkg száraz tészta (fodros nagykocka)
4-5 evőkanál olaj
1,5 kávéskanál kristálycukor
Frissen őrölt fekete bors
Só.
A káposztát félbevágom, torzsáját kivágom, és a felét lereszelem, a másik felét rövid csíkokra vágom. (Így lesznek benne rusztikusabb káposzta csíkok is.) Besózom, és állni hagyom kb. fél órát. Az olajat felmelegítem, és a kinyomkodott káposztát ráteszem. Fedő alatt párolom, gyakran megkevergetve. Ha már majdnem kész, (kb. 20 perc) ráteszem a cukrot, ettől lesz szép barnás színe.
A tésztát sós, forrásban lévő vízben kifőzöm (8 perc, ne főzzük szét!), majd lecsepegtetem.
Végül összekeverem a káposztával, és frissen őrölt borssal meghintem.
Sokan szeretik a káposztás kockát kissé lepirítva!
Vissza
|