Fasirt - más néven Vagdalthúspogácsa
FASIRT – más néven: VAGDALTHÚSPOGÁCSA
Hozzávalók:
0,5 kg darált sertéslapocka
2 db szikkadt zsemle
1 dl tej
1 db egész tojás
1 közepes fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
5 dkg zsemlemorzsa
2 evőkanál olaj
Fűszerek: só, frissen őrölt feketebors, majoranna, őrölt pirospaprika, vegeta, petrezselyemzöld.
A zsemléket felkockázom, tej és víz keverékbe áztatom, majd kinyomkodom. A vöröshagymát apró kockára vágom, olajon üvegesre párolom.
Egy tálba teszem a darált húst, a kinyomkodott zsemléket, a kihűlt hagymát, a tojást, a reszelt fokhagymát és fűszerezem. Vizes kézzel pogácsákat formázok, zsemlemorzsában meghempergetem, és bő, forró olajban mindkét oldalán szép pirosra sütöm a pogácsákat. Szalvétára szedem, így a felesleges zsiradékot eltávolítom róluk.
Burgonyapürével, salátával, savanyúsággal tálalom. Főzelékfélékre (pld. Kelkáposztafőzelék) kitűnő feltétnek is. Hidegen is finom szendvicsnek elkészítve.
Vissza
|