Levesek : Zöldborsós csirkeszárnyleves |
Zöldborsós csirkeszárnyleves
ZÖLDBORSÓS CSIRKESZÁRNYLEVES
Hozzávalók:
5 db csirkeszárny
2 db sárgarépa
1 szál fehérrépa
1 db közepes karalábé
20 dkg friss zöldborsó (vagy fagyasztott)
2 evőkanál olaj
1 evőkanál liszt
Húsleves alaplé.
Az olajon az előkészített (tisztított, félbevágott, megmosott) csirkeszárnyakat kissé megpirítom. A fehérrépát, sárgarépát, karalábét kockákra vágom, és a csirkéhez adva tovább pirítom. Meghintem 1 evőkanál liszttel, 1-2 percig pirítom még, majd a húslével felöntöm.
Ha már a hús és zöldség is majdnem puha, hozzáadom a zöldborsót, és készre főzöm. Apróra vágott zöldpetrezselyemmel meghintem, ezzel már nem főzöm tovább.
Levesbetétnek külön főzöm ki a száraztésztát, csak a tálaláskor teszem a levesbe
Vissza
|