Rumos-meggy, Meggylikőr
RUMOS-MEGGY, MEGGYLIKŐR
Hozzávalók:
Friss meggy, ahogyan érik, illetve ahányszor veszünk
Kristálycukor
Rum.
Elkészítés:
A szép érett friss meggyet alaposam megmosom, kimagozom.
Egy 5 literes üveg aljára elkezdem a rétegezést: egy sor kimagozott meggy, meghintem kristálycukorral, majd megint meggysor, kristálycukor, amíg tart a gyümölcsöm.
Végül felöntöm annyi rummal, amennyi ellepi. Kistányérral lefedem.
Ahogy érik, vagy, vásárolom a következő adag meggyet, pakolom a tetejére, cukorral megszórom, és felöntöm rummal.
Aránylag hűvösebb helyre teszem, nap ne érje.
A cukor mennyiséget úgy állítom be, ahogy szereti a család, ha nagyon édesszájúak, többet teszek:))
2 hét múlva a meggy már szépen átveszi a cukor és rum ízét is, lehet sütikbe használni.
Érdemes többet eltenni, kiváló díszítésekhez, pudingokba, fagylaltokhoz, tortákhoz, és ami még eszünkbe jut!
Remekül eláll, a leve télen a legfinomabb likőr lesz:))
Ugyanígy készíthető cseresznye, vagy más magvas gyümölcs, lehet vegyesen is, ki mit szeret, nálunk a meggy a menő!
Vissza
|
Szuper nekem nagyon tetszik.
:) A családomnak is:) Üdv: Gyöngyi