Tojáslikőr
TOJÁSLIKŐR
(Anyósomtól, Piroskától)
Hozzávalók:
12 db tojás sárgája
70 dkg kristálycukor
1,5 liter féltartós tej
5 csomag vaníliás cukor
2 db citrom reszelt héja
3,5 dl 96%-os alkohol
Elkészítés:
A tojássárgájáról lehúzom a hártyát, vagy felszúrom, vagy szitán lecsorgatom. (különben csomós lesz az italunk)
Hozzákeverem a cukrot, vaníliás cukrot, a citromok reszelt héját, és jól elkeverem.
Állandó kevergetés mellett lassan adagonként adom hozzá a tejet, végül az alkoholt.
Szitán átszűrve üvegekbe öntöm. Hűtőbe teszem, naponta 1-2-szer felrázom.
2 hét múlva lesz kész, kb. 2 liter lesz belőle. Nagyon finom, selymes, bársonyos tojáslikőr az eredmény:))
Vissza
|
Menyi ideig al el az ital?