Uborkasaláta
UBORKASALÁTA
Hozzávalók:
1 db nagyobb kígyóuborka
1 db nagyobb gerezd fokhagyma
2,5 evőkanál 20%-os ecet
3 evőkanál kristálycukor
Só
Őrölt pirospaprika
Őrölt feketebors
Az uborkát meghámozom, vékonyra legyalulom, besózom, és jól elkeverem.
1 dl vizet vízforralóban felforralok, majd egy csinos tálba öntöm.
Belekeverek 3 evőkanál kristálycukrot, és feloldom. Hozzáadok 2,5 evőkanál 20%-os ecetet, majd felöntöm 4 dl hidegvízzel. Belereszelek 1 nagyobb gerezd fokhagymát.
Az uborkát kb. 15 perc állás után kinyomkodom, és az ecetes vízbe teszem. Tetejét megszórom őrölt pirospaprikával, és frissen őrölt borssal.
Jól behűtöm. Tálalásnál van, aki tejfölt, tartármártást szeret rálocsolni.
Vissza
|
Kedves Lakoma Gasztrooldal!
Gálné Kondricz Anita vagyok.Most kerestem rá először az ubisali receptre.Ez alapján készítettem el.Annyira jól sikerült.Köszönöm szépen.Már 5 éve házes vagyok, de most sikerült először jól a salátám.Eddig mindig azt hallgattam, hogy csak anyukám tud igazán jó ubisalit készíteni.Most végre megtört a jég.))A férjem odahívott az este, miután feltálaltam a vacsit, arra kért kóstoljam meg.Megtettem, de nem éreztem se sósat ,se foghagymásat.Annyit mondtam, egy kicsit édes,félve attól, hogy nehogy megint anyukámmal jöjjön.Mire Atti:Ez életed első uborkasalátája, ami jó is.Köszönöm, ezerszer.Legközelebb a nokedlit fogom kipróbálni.Meg vagyok róla győződve, ebben sem fogok csalódást okozni a férjemnek.
Hálásan köszönöm még egyszer a segítségüket.Minden dícséret Önöket illeti.
Ezentúl rendszeres látogatójuk:Anita
2011.01.15.Szigetszentmiklós