Paprikás krumpli
PAPRIKÁS KRUMPLI
Hozzávalók:
1,20 kg burgonya
2 evőkanál zsír
10 dkg füstölt húsos szalonna
2 fej közepes vöröshagyma
15 dkg parasztkolbász
1 db tv paprika
1 db paradicsom
1 teáskanál őrölt pirospaprika, 1 kávéskanál őrölt kömény
2 pár virsli
Só.
A burgonyát meghámozom, kisebb kockákra vágom. A hagymát tisztítás után felkockázom. A füstölt szalonnát kisebb kockákra vágom, a parasztkolbászt egy fél percre forró víz alá tartom, megtörölgetem, és a bőrét lehámozom. Paprikát, paradicsomot félbe, negyedekbe vágom.
A zsíron a szalonnát megpirítom, ezen a vöröshagymát megdinsztelem. Ráteszem a kockázott burgonyát, a pirospaprikát, őrölt köményt és megsózom. Felöntöm vízzel, épp hogy ellepje a burgonyát. Lassú tűzön 20 percig főzöm, és beleteszem a paprikát, paradicsomot, karikázott kolbászt. Az utolsó 5 percben beleteszem a virslit. Készre főzöm, végül, ha szükséges utánízesítem. Vigyázat az elején a sózással, a szalonna sós, és a parasztkolbász is intenzív ízű!
Fehér kenyérrel, uborka-salátával tálalom. Finom magyaros étel, van, aki a tányérjában szereti összetörni a krumplit, így ügyeljünk rá, hogy elég leve legyen az ételnek.
Vissza
|
hát jól néz ki de anyám jobban csinálja!