Barna süti
BARNA SÜTI
(ahogy én készítem)
Hozzávalók:
20 dkg liszt
1 kávéskanál szódabikarbóna
20 dkg porcukor
1 kávéskanál fahéj
Só
4 egész tojás
9 evőkanál langyos víz
6 evőkanál baracklekvár
2 evőkanál olaj
3 evőkanál mazsola
10 szem rumos meggy
0,5 dl meggylikőr
A meggylikőrbe beáztatom a megmosott mazsolát, és hozzáteszem a rumos-meggyet.
Egy tálban elkevertem a lisztet, a szódabikarbónát, a porcukrot, fahéjat, és egy csipet sót.
Egy másik tálban kissé felvertem 4 egész tojást, hozzáadtam a vizet, a lekvárt és az olajat.
A két tál tartalmát összekevertem, és egy kiolajozott tepsibe öntöttem. Tetejére rászórtam a lecsöpögtetett mazsolát és meggyet.
Előmelegített sütőben, 200C fokon, alsó-felsőállásnál 35 percig sütöttem. Az utolsó 10 percben alufóliával letakartam. Tűpróbával néztem meg, kellően átsült-e.
Tálalásnál porcukorral meghintettem a tetejét, kávé mellé kiváló sütemény! De egy pohár tej kíséretében vacsorára is finom:))
Az alaprecept Ildikétől való: www.ildike.gportal.hu.
Vissza
|